BESST-İVAL’ 24 programı kapsamında
misafir öğrencilerimiz tarafından Uluslararası Öğrenci Yemek Gösterisi
etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Kırgızistan, Kosova, Filistin, Afganistan,
Venezuela, Kamerun, Senegal ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nden öğrencilerimiz
kendi yaptıkları yöresel yemeklerini sergilediler.
Afgan öğrencimiz Mohammed Naser
Azizi Özbek Pilavı, Filistinli öğrencimiz Maysoun Bashir Musakhan, Gitea Beqiri
Kosova’nın yerel lezzeti Fliya, Venezuelalı öğrencimiz Gabriel Emilio Mendez
Perez Venezuela Patatesleri ve Kırgız öğrencilerimiz Kırgızistan’ın ünlü
yemekleri Beş Parmak ve Boorsok ile Uluslararası Öğrenci Yemek Gösterisinde yer
alırken, Kamerun, Senegal ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nden gelen misafir
öğrencilerimiz de çeşitli yöresel yemekleri ile ziyaretçilerin beğenilerini
kazandılar.
Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe öğrencilerimizin yanı sıra akademik ve idari personelimiz yoğun ilgi gösterdi.